Termékek Menü

Hidrofor tartály - a gazdaságosabb működésű szivattyúkért

Az öntözési technikákban a hidrofor tartályok egy pontos nyomáskapcsolóval kiegészítve igen sok pénzt és időt spórolhatnak, ezért az öntözési rendszereknél gyakran használnak a szivattyú mellé ilyen tartályt is, melynek kettős célja van: A szivattyú elindulásakor csökkenti a nyomóoldalon létrejövő nyomásütést, ezzel növeli a szivattyú élettartamát. 

Az öntözőrendszerben puffer szolgáltatást biztosít, mely átmeneti víztároló szerepet jelent, emiatt például egy pohárnyi vízhez nem indítja el a nyomáskapcsoló a szivattyút, hanem a hidrofor tartályban lévő vizet adja ki. A hidrofor tartályok nagysága lehet pár literes, vagy akár több száz literes is. A kerti öntözőrendszerekhez általában a 24-50 literes tartályt javasolt használni.

A hidrofor tartály nagyon egyszerűen működik: Amikor a szivattyú üzemel, a víz a kútból vagy más külső víztározóból a hidrofor tartály gumizsákjába kerül. Ennek hatására a levegő ilyenkor összenyomódik a tartályban. A vízszivattyú kikapcsolásakor megáll a víz beáramlása. Ilyenkor folyhat ki a megnyitott csapon keresztül a víz, melynek nyomását a hidrofor tartályban lévő összenyomott levegő biztosítja. 

Ezután a nyomáskapcsoló csak akkor indítja be a vízszivattyút, ha a rendszerben lévő víz nyomása kisebb értéket mutat, mint ami a nyomáskapcsolón be van állítva. Forduljanak bizalommal szakembereinkhez, akik készségesen segítenek kiválasztani, illetve szakszerűen beüzemelni Önnek a céljainak megfelelő hidrofor tartályt.

Segítségre van szüksége? Van egy kérdése amire nem talált még választ?
Hívd fel ügyfélszolgálatunkat és segítünk!
+3630/974-5454

 

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat!
Több éves telepítői tapasztalatainkat ingyen átadjuk Neked!
Célunk, hogy Neked is legyen saját öntözőrendszered!