Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz

Kültéri vezérlő automatika szett 4 körös (KPE d32mm csőhöz)

Ár:
73.679Ft (58.015Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Készleten
Várható szállítás: 2024. július 30.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Használati utasítás
Beépítési segédlet
Beépítési segédlet
Rendelhető zónák (körök) száma:
Menny.:
További képek

Leírás és Paraméterek

A szett tartalmazza: 

  • 1 db Hunter 4 körös X-Core kültéri vezérlőt
  • 4 db Hunter PGV 100 MMB 1" KK mágnesszelepet
  • 1 db CEPEX Standard boxot (szelepaknát) 
  • 5 db CEPEX BM egyenes bekötőt 32x1"
  • 3 db Hollanderes T 1" KBB
  • 1 db Hollanderes könyök 1" KB

A termékről:

A Hunter X-CORE vezérlő egyszerű és olcsó megoldás az automatizált öntözés megvalósításához. Ház körüli kertekben, és kisebb közterületen alkalmazzuk. Ez az automatika kültéri. Mindent tud, amit egy vezérlőnek tudnia kell. Bemeneti feszültsége 230V, kimeneti feszültsége a szelepek felé 24V, melyet transzformátorral (gyári tartozék) érhetünk el.

A Hunter mágnes szelep telepítése egyszerű, de némi odafigyelést azért igényel. Ez a szelep külső menetes, nem vízmennyiség szabályzós, 24V-os kivitel.  Mivel 24V-os, így hálózati vezérlőkhöz alkalmazzuk. Ház körüli kertekben és ipari, kereskedelmi létesítményekben egyaránt használhatóak, köszönhetően a masszív háznak. A mágnes szelep az automata öntözőrendszer nélkülözhetetlen alkotóeleme. Két fő alkotórésze van, a szelepház és a szolenoid. A szolenoid elektromos áram hatására lép működése, a jelet az automatikától kapja. A mágnes szelep állandó nyomás alatt van, a vezérlő automatika kiadott jelére a szolenoid nyit, majd a jel megszűnésére zár, és véget ér az adott zóna öntözése. Kézzel is nyitható a szelep, de ilyenkor öntözés után el kell zárni! A szelep bemeneti oldala a főágra van csatlakoztatva, kimeneti oldal a zónavezetékre (mellékágra). Ahány zóna annyi szelep szükséges.

A szelepakna, szelepház vagy szelepdoboz a mágnes szelepek védelmét biztosítja. Föld alá helyezzük el, úgy, hogy egy síkban van a talaj szintjével. Lépésálló, zöld színű, beolvad a környezetbe. A Junior szelepakna kör alakú átmérője 23 cm. Két db szelep helyezhető el benne. Tetejét elfordítva (bajonett záras), hozzáférünk a szelephez, ha manuálisan ki kell nyitni vagy esetleg javítani kell a szelepet.

A KPE idomok szerelése egyszerű. Az idom egyik végére csövet, a másik végére külső menetes szerelvényt, alkatrészt tudunk csatlakoztatni. Oldható kötést képezve, szétszedhető, újra felhasználható!

szelepidom szerelése egyszerű. Az idom egyik vége menetes, a másik két vége gumigyűrűvel ellátott hollanderrel rendelkezik. Így a mágnes szelepet szivárgásmentesen tudjunk csatlakoztatni. A szelepek összekötésére, elágaztatására, és az egyéb menetes alkatrészek csatlakoztatásához használjuk. Oldható kötést képezve, szétszedhető, újra felhasználható! 

Felhasználási javaslat:

vezérlő programozása egyszerű és átlátható. Naponta többszöri öntözésre alkalmas, a zónák programozása percenként léptethető. Gombnyomásra kézzel is indítható az öntözés. Öntözési tesztprogram funkció. Solarsync érzékelő kezelésére előkészítve, vagy évszakhoz igazíthatjuk mi is, 10%-os lépésekben 10%-150%-ig. Esőérzékelőt tud kezelni, de csak az alapesetben zárt mikrokapcsolós érzékelőt. Zónánként is programozható az esőérzékelő, ami annyit jelent, hogy akkor is el tudja indítani az általunk kiválasztott zónát, ha esett az eső.

Rövidzár elleni védelemmel, valamint bekötési hibák ellenőrzésére Quick Check programmal rendelkezik. Beépített elem segítségével megőrizhető a belső memória, az esetleges áramszünetek idejére. Visszahívható belső memória funkció. A zónák öntözési ideje közzé szünetet tudunk tenni. Ez kimondottan akkor előnyös például, amikor egy tartályból öntözünk, és a tartálynak időre van szüksége a feltöltődésre.  

szelep beszereléskor ügyelnünk kell a bekötés irányára, melyet minden szelepen nyíllal jelölnek. A menetes részt minden esetben tömítenünk kell, teflonszalaggal vagy Loctite tömítő zsinórral. Külső menetes szelepnél a bemeneti oldalt nem kell tömíteni, abban az esetben, ha a hollanderes szelepidomokat használjuk, mivel ezek gyárilag tömítéssel rendelkeznek. Fontos, hogy a szelepek ne feszüljenek, mert ebben az esetben előfordulhat a víz csepegése a kötéseknél. Elektromos bekötéséhez vízmentes csatlakozó ajánlott. A szolenoidnak egyik vezetéke a közös, a másik szál vezetéke az adott zónáé, polaritása teljesen mindegy mivel váltóáramot kap. 

Az idom szerelésnél sima szélű, merőlegesre vágott csővég szükséges, melyet legkönnyebben csővágó ollóval tudunk elérni. A tokos részt nem kell tömítenünk, a menetes részt viszont minden esetben, teflonszalaggal vagy Loctite tömítő zsinórral.

szelepidom hollanderes részét nem kell tömítenünk! Tehát a mágnes szelep menetes részét, ami a hollanderbe megy, azt nem kell tömítenünk! 

MŰSZAKI TULAJDONSÁGOK
Gyártó Hunter, Cepex, Irritec
Típus Kültéri vezérlő automatika szett 4 körös (KPE d32 csőhöz)
Vezérlő adatok
Felhasználható hálózati vezérlő
Alkalmazás házi kert
Zónák száma 4
Kivitel kültéri
Bemeneti feszültség 230V
Kimeneti feszültség 24V
Transzformátor gyári tartozék
Mágnesszelep adatok
Csatlakozás 1” külső menet
Vízmennyiség szabályzós nem
Szolenoid típusa 24V
Behúzóáram 475 mA
Tartóáram 230 mA
Maximális nyomás 10 bar
Szelepakna adatok
Alakzat téglalap
Tető méret 47x37 cm
Magasság 30 cm
Szelep férőhely 3-6 db (1”-os szelep)
Lépésálló igen
Tető szín zöld
KPE idom adatok
Cső átmérő 32 mm
Csatlakozás Tok x BM 1"
Nyomás 16 bar

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Segítségre van szüksége? Van egy kérdése amire nem talált még választ?
Hívd fel ügyfélszolgálatunkat és segítünk!
+3630/974-5454

 

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat!
Több éves telepítői tapasztalatainkat ingyen átadjuk Neked!
Célunk, hogy Neked is legyen saját öntözőrendszered!