Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog 8.

Blog 8.

Blog 8.

Tavasz, nyár, ősz, tél? Mikor érdemes öntözőrendszert telepíteni?

Elhatározta, hogy kényelmi, esztétikai, vagy víztakarékossági okokból öntözőrendszert szeretne a kertjébe? Gratulálunk, jól döntött! Ezzel máris megtette az első lépést a szebb, zöldebb kert felé. A következő kérdés pedig az, hogy mikor érdemes belevágni, melyik évszakban telepítse az öntözőrendszert? Ehhez adunk most pár tippet.

Az automata öntözőrendszereknek köszönhetően növényei mindig annyi vizet kapnak, amennyire szükségük van, ezáltal gyönyörűen zöldellnek majd. És tudja, hogy az egészben mi a legszebb? Az, hogy Önnek mindehhez fel sem kell kelnie a székből, kényelmesen iszogathatja a hűs italát, miközben az öntözőrendszer megöntözi kertjét.

Szóval mikor van a kerti öntözőrendszer telepítésének ideális időpontja?
Minél hamarabb.
Mondjuk most.

Mikor telepítsünk öntözőrendszert?

Az öntözőrendszer telepítésére szinte bármely évszak ideális, bár kemény téli fagyok esetén nehézségekbe ütközik az ember;) A legideálisabb időpont természetesen a tavasz, amikor amúgy is felfrissítjük a kertet, itt-ott felássuk, így minimális plusz munkával egész évre rendezhetjük az öntözés-kérdést is. A frissen ültetett növények ráadásul hamar elrejtik a munkálatok nyomait, így a rendszer szinte teljesen láthatatlan lesz.

A tavaszi telepítéshez azonban fontos tudni, hogy az öntözőrendszer kialakítása, megtervezése időigényes feladat: fel kell mérni a kertet, a terepet.  Meg kell határozni a vízforrást és vízhozamot kell mérni. Ki kell találni, hol szeretne a szórófejekkel öntözni, sőt, az a legoptimálisabb, ha az öntözőrendszert a kerttel együtt tervezi! Ezen felül szüksége lesz alapanyagokra, alkatrészekre, szerszámokra, melyek beszerzése szintén eltarthat egy pár napig. Ezért nem érdemes az öntözőrendszer telepítésébe hűbelebalázs-módjára belevágni: ha teheti, kezdje el tervezgetni már télen, és mire kisüt a nap, már bele is vághat a munkába!

Természetesen, ha ezt a posztot nyáron olvassa, vagy ősszel, akkor sem kell elkeserednie, hiszen alapvetően semmi akadálya annak, hogy megtervezze és rövid időn belül telepítse az öntözőrendszert, hogy hamarosan élvezhesse annak összes előnyét!

Hol kezdjük az öntözőrendszer telepítését?

Ahogy a fentiekben is írtuk: az elején, azaz a tervezéssel. Szerencsére az öntözőrendszer telepítése nem atomfizika, nem kell hozzá három diploma, bármit is állítsanak az ezzel foglalkozó cégek: némi utánajárással gyerekjáték összeállítani. Ha szeretett gyerekkorában legózni, akkor ez is menni fog. Ha teljesen kezdőnek érzi magát, és (szinte) semmit nem tud az öntözőrendszerekről, kezdje itt az olvasást. Az elméleti alap után pedig jöhet a tervezés: ezen az oldalon  részletes videók segítségével mutatjuk be az egyes lépéseket a terület lemérésétől kezdve a szórófej- és fúvóka választáson át a megépítésig. A 10 lépést bemutató videósorozatunk teljesen ingyenes!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog
Segítségre van szüksége? Van egy kérdése amire nem talált még választ?
Hívd fel ügyfélszolgálatunkat és segítünk!
+3630/974-5454

 

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat!
Több éves telepítői tapasztalatainkat ingyen átadjuk Neked!
Célunk, hogy Neked is legyen saját öntözőrendszered!