Termékek Menü

Hunter mágnesszelepek, Rain Bird mágnesszelepek, hollanderes szelepidomok, szelepkötők

A mágnesszelep az automata öntözőrendszer nélkülözhetetlen alkotóeleme. A mágnesszelep állandó nyomás alatt van, a vezérlő automatika által kiadott elektromos áram hatására nyit, majd öntözés után zár. A rendszert a mágnesszeleppel tudjuk zónákra osztani. A szelepeket a szelepidomokkal tudjuk összekötni. Az összeépített szelepidomokból jön létre a szeleposztó. 

Az öntözéstechnikában a szelepek és szelepidomok kritikus szerepet játszanak a rendszerek hatékony és megbízható működésében. Ezek biztosítják a víz áramlásának szabályozását, és lehetővé teszik a különböző öntözési zónák kialakítását, amelyek segítségével optimalizálható a vízfogyasztás és az öntözés hatékonysága.

Szelepek

A szelepek, különösen a mágnesszelepek, az automata öntözőrendszerek elengedhetetlen alkotóelemei. Általában állandó nyomás alatt vannak, és elektromos áram hatására nyitnak és zárnak. Ez lehetővé teszi, hogy a vezérlő automatika pontosan szabályozza az öntözés időzítését és intenzitását. Különféle típusok és méretek állnak rendelkezésre, beleértve a Hunter és Rain Bird márkájú mágnesszelepeket, amelyek megbízhatóságukról és tartósságukról híresek.

Szelepidomok

A szelepidomok szintén alapvető fontosságúak, mivel ezek az eszközök biztosítják a szelepek és a csőhálózat közötti megfelelő csatlakozást. Az idomok különböző formákban és méretekben elérhetők, hogy megfeleljenek a különféle telepítési követelményeknek és rendszer konfigurációknak. A hollanderes szelep idomok például rendkívül praktikusak és könnyen kezelhetők, mivel gyorsan és egyszerűen csatlakoztathatók és leválaszthatók.

Mágnesszelepek szerepe

A mágnesszelepek olyan elektromosan vezérelt szelepek, amelyek az öntözőrendszer zónáira osztják a területet. Az elektromos jel hatására nyitnak és zárnak, ezáltal precíz vezérlést biztosítanak az öntözési ciklusokhoz. Ezzel nemcsak a vízfogyasztás optimalizálható, hanem a növények igényeihez igazodó öntözés is megvalósítható. Az ilyen típusú szelepeket gyakran alkalmazzák nagyobb kertekben, parkokban és sportpályákon is, ahol fontos a hatékony vízgazdálkodás.

Szeleposztók és szelepdobozok

A szelepidomok összeépítésével szeleposztók hozhatók létre, amelyek több zónát képesek kezelni egyszerre. Ezeket gyakran szelepdobozokba helyezik el, amelyek védelmet nyújtanak a környezeti hatások ellen, és biztosítják a rendszerek hosszú élettartamát. A szelepdobozok különböző méretben és kialakításban érhetők el, hogy megfeleljenek a különféle telepítési környezeteknek.

Segítségre van szüksége? Van egy kérdése amire nem talált még választ?
Hívd fel ügyfélszolgálatunkat és segítünk!
+3630/974-5454

 

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat!
Több éves telepítői tapasztalatainkat ingyen átadjuk Neked!
Célunk, hogy Neked is legyen saját öntözőrendszered!