Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz

Hunter PGJ rotoros szórófej szett (KPE d25mm csőhöz)

Ár:
4.343Ft (3.420Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Készleten
Várható szállítás: 2021. május 12.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Beépítési segédlet
Menny.:
További képek

Leírás és Paraméterek

A szett tartalmazza: 

  • 1 db Hunter PGJ rotoros szórófej
  • 1 db fúvóka készlet
  • 1 db megfúrós idomot KPE d 25mm csőhöz 
  • 2 db LPE d20mm külső menetes könyököt
  • 1 m LPE d20mm csövet

 

A termékről:

A Hunter PGJ szórófej könnyen szerelhető, beállítható, és karbantartható. A szórófejek csoportjában kis hatósugarú, rotoros szórófejekhez sorolhatjuk. Elsősorban a ház körüli kertekre tervezték, de kisebb közterületeken is alkalmazható. Kicsinyített mása a Hunter PGP szórófejnek. Azért fejlesztették ki, hogy olyan kisebb területeken is lehessen rotoros szórófejjel öntözni, ahol eddig nem tudtunk. Így kiváltva esetleg az esőztető, spray fejeket, vagy más öntözési megoldásokat. A szórófej felépítését tekintve vízkenésű, fogaskerekes turbinaszerkezettel van ellátva, így a forgás sebessége egyenletes lesz, függetlenül a nyomástól és a fúvóka méretétől.  

A megfúrós idom a csőre rászerelve, egy belső menetes csatlakozást hoz létre anélkül, hogy a csövet elvágnánk. Így megcsapolhatjuk a csövet, létrehozva egy bekötési lehetőséget akár a szórófej részére. A megfúrós idomban lévő gumitömítés biztosítja, hogy a csövön a kifúrt lyuk mellett ne legyen szivárgás, így azt külön tömíteni nem kell. A menetes részt viszont minden esetben tömítenünk kell, teflonszalaggal vagy Loctite tömítő zsinórral.

Az idom egyik vége tokos a másik vége menetes. Az idom egyik végére az LPE csövet a másik végére a belső menetes öntözőfejet és szintén belső menetes megfúrós idomot szereljük. 

Felhasználási javaslat:

Felszereljük a csőre a megcsapoló hidat. A megfúrós idomban lévő gumitömítés biztosítja, hogy a csövön a kifúrt lyuk mellett ne legyen szivárgás, így azt külön tömíteni nem kell. 

Betekerjük az idomokat a szerelvénybe és a szórófejházba. Az LPE csővel összekötjük a szórófejet a zónavezetékkel. Szerelésnél merőlegesre vágott csővég szükséges, melyet legkönnyebben csővágó ollóval vagy egy éles késsel tudunk elérni. A tokos részt nem kell tömítenünk, a menetes részt viszont minden esetben, teflonszalaggal vagy Loctite tömítő zsinórral.

Az öntözés szöge, és a vízsugár is, a fej tetejéről öntözés közben állítható. A fúvóka tetején lévő állító csavarral a szórás sugara csökkenthető 25%-kal, ilyenkor még nem változik a szóráskép. A jól tervezett törlőtömítés nem engedi, hogy a fej visszahúzódásakor szennyeződést jutasson be a rendszerbe. Szennyeződés bejutását gátolja még a fej tetején lévő gumifedél. A fejben található szűrő felfogja a nagyobb szennyeződéseket, így hosszú távon megbízhatóan működik. Bekötése alulról 1/2” külső menetes idommal. Választható gyárilag szerelt visszafolyásgátlóval, de ez utólag is beépíthető. Fúvóka készlet tartozék.

 

MŰSZAKI TULAJDONSÁGOK
Gyártó Hunter, Irritec
Típus PGJ rotoros szórófej szett KPE d25mm csőhöz
Szórófej adatok
Kiemelkedés 10cm
Bemeneti csatlakozás BM ½”
Öntözési sugár 4,3-11,6 m
Öntözés szög 40-360°
Nyomástartomány 1,8-3,8 bar
Optimális nyomás 2,5 bar
Megfúrós idom adatok
Cső átmérő 25 mm
Csatlakozás BM 1/2"
LPE könyök idom adatok
Cső átmérő 20 mm
Csatlakozás Tok x 1/2" KM
Nyomás 4 bar
LPE cső adatok
Külső átmérő 20 mm
Maximális nyomás 3,2 bar

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Segítségre van szüksége? Van egy kérdése amire nem talált még választ?
Hívd fel ügyfélszolgálatunkat és segítünk!
+3630/974-5454

 

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat!
Több éves telepítői tapasztalatainkat ingyen átadjuk Neked!
Célunk, hogy Neked is legyen saját öntözőrendszered!