Termékek Menü

Hálózati és elemes vezérlők

Az automata vezérlő a rendszerünk agya. A vezérlő kapcsolja ki és be a rendszert a beállított programnak megfelelően. Már egy olcsóbb automatika is tudja az alap dolgokat. Napi többszöri öntözés, zónánkénti időtartam állítható, esőérzékelőt kezel. Ennek ellenére több kategóriát is megkülönböztetünk, hálózati vagy elemes, beltéri vagy kültéri, illetve ezen belül fix a zónák száma vagy bővíthető további zónákkal bővítőmodul segítségével. Az automatika a vezérlőkábel segítségével közvetíti a jelet mágnesszelep felé.

Az öntözőrendszerek vezérlői az automata öntözési rendszerek kulcsfontosságú elemei, amelyek lehetővé teszik a rendszer pontos és megbízható irányítását. A vezérlők segítségével előre beállított programok alapján szabályozhatjuk a vízellátást, ami optimális növekedést biztosít a növényeknek és víztakarékos megoldást kínál.

Vezérlők típusai

Az öntözőrendszerek vezérlői különféle típusokban és kivitelezésben érhetők el, hogy megfeleljenek az egyedi igényeknek és környezeti feltételeknek. Két fő kategóriájuk van:

  1. Hálózati vezérlők (230V): Ezek a vezérlők elektromos hálózathoz csatlakoznak, és általában nagyobb rendszerekhez használják, ahol stabil és folyamatos áramellátás szükséges. Jellemzően beltéri és kültéri változatban is elérhetők, és számos zónát képesek kezelni.
  2. Elemes vezérlők: Az elemes vezérlők ideálisak olyan helyeken, ahol nincs lehetőség hálózati áram csatlakoztatására. Kisebb rendszerekhez, kertekhez vagy távolabbi területekhez ajánlottak, mivel könnyen telepíthetők és karbantarthatók.

Funkciók és előnyök

A modern öntözési vezérlők számos lehetőséggel rendelkeznek, amelyek biztosítják a rendszer hatékony működését:

  • Programozhatóság: Lehetővé teszi a napi és heti öntözési időpontok beállítását, így a növények mindig a megfelelő időben kapják meg a szükséges vízmennyiséget.
  • Zónakezelés: Több zóna különálló kezelésére képesek, ami optimális vízelosztást és növényápolást tesz lehetővé.
  • Esőérzékelő csatlakoztatás: Az esőérzékelővel kombinálva a vezérlők automatikusan kikapcsolják az öntözést esős időben, ezzel további vízmegtakarítást érhetünk el.
  • Könnyű kezelhetőség: Felhasználóbarát kijelzők és interfészek, amelyek egyszerűvé teszik a programozást és a beállításokat.

Környezetbarát megoldások

A vezérlők alkalmazása nemcsak a kert és növények egészségének javításában segít, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez is. Az esőérzékelővel kombinált vezérlők például jelentős vízmegtakarítást érhetnek el, ami különösen fontos a vízhiányos területeken.

Termékválaszték és vásárlási lehetőségek

Webáruházunkban széles választékban kínálunk hálózati és elemes vezérlőket, amelyek között megtalálhatók a legmodernebb és legmegbízhatóbb márkák. Termékeink között szerepelnek egyszerűbb, alapfunkciókkal rendelkező modellek és professzionális, több zónás vezérlők is. Szakértő csapatunk készséggel áll rendelkezésére, hogy segítséget nyújtson a megfelelő termék kiválasztásában és a telepítési tanácsadásban.

Segítségre van szüksége? Van egy kérdése amire nem talált még választ?
Hívd fel ügyfélszolgálatunkat és segítünk!
+3630/974-5454

 

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat!
Több éves telepítői tapasztalatainkat ingyen átadjuk Neked!
Célunk, hogy Neked is legyen saját öntözőrendszered!