Termékek Menü
Katt rá a felnagyításhoz

Hunter víztakarékos szórófej szett KPE d25 mm csőhöz (MP rotátor LCS sávszóró bal sarokból)

Ár:
5.131Ft (4.040Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Készleten
Várható szállítás: 2024. július 30.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Beépítési segédlet
Beépítési segédlet
Rendelhető a következő méretű fúvókával:
Menny.:
További képek

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

A szett tartalmazza: 

  • 1 db Hunter MP rotátor fúvókát szűrővel,
  • 1 db Hunter PROS szórfejházat, 
  • 1 db megfúrós idomot KPE d 25mm csőhöz, 
  • 2 db LPE d 20mm külső menetes könyököt, 
  • 1 m LPE d 20mm csövet.

 

A termékről:

A szórófej és a fúvóka végzi a tényleges víz kijuttatást. Az MP rotátorok telepítése egyszerű, beállítása gyors. Állítható öntözési szög, különböző teljesítménnyel, akár sávszóróként is használható. Bármely esőztető (spray) szórófejházba beépíthető. Így akár egy régi, kevésbé jól működő spray típusi öntözőrendszer is felújítható vele, kiküszöbölve a rossz tervezési illetve csökkent vízmennyiség miatt kialakuló öntözési hibákat. Az MP rotátor változó kilépőszögű, forgó vízsugarainak köszönhetően kimagaslóan egyenletesen és kíméletesen juttatják ki a vizet, a szélre szinte érzéketlen. Mivel kisebb intenzitással juttatják ki a vizet a növényekre, így elkerülhetjük a túlöntözés veszélyét.

A megfúrós idom a csőre rászerelve, egy belső menetes csatlakozást hoz létre anélkül, hogy a csövet elvágnánk. Így megcsapolhatjuk a csövet, létrehozva egy bekötési lehetőséget akár a szórófej részére. A megfúrós idomban lévő gumitömítés biztosítja, hogy a csövön a kifúrt lyuk mellett ne legyen szivárgás, így azt külön tömíteni nem kell. A menetes részt viszont minden esetben tömítenünk kell, teflonszalaggal vagy Loctite tömítő zsinórral.

Az idom egyik vége tokos a másik vége menetes. Az idom egyik végére az LPE csövet a másik végére a belső menetes öntözőfejet és szintén belső menetes megfúrós idomot szereljük. 

Felhasználási javaslat:

Felszereljük a csőre a megcsapoló hidat. A megfúrós idomban lévő gumitömítés biztosítja, hogy a csövön a kifúrt lyuk mellett ne legyen szivárgás, így azt külön tömíteni nem kell. 

Betekerjük az idomokat a szerelvénybe és a szórófejházba. Az LPE csővel összekötjük a szórófejet a zónavezetékkel. Szerelésnél merőlegesre vágott csővég szükséges, melyet legkönnyebben csővágó ollóval vagy egy éles késsel tudunk elérni. A tokos részt nem kell tömítenünk, a menetes részt viszont minden esetben, teflonszalaggal vagy Loctite tömítő zsinórral.

A Pro- Spray fej tetején egy szürke védőkupak van. Beüzemeléskor a fejet ezen keresztül tudjuk átmosatni. Víznyomás hatására a kupakon lévő billenő füllel ellátott résen távozik a szereléskor esetlegesen keletkező szennyeződés. Majd ezt követően a védőkupakot megfogva, ki tudjuk húzni a kiemelkedő részt, a fúvókatartót a fejből, és így könnyedén beszerelhető a fúvóka. A fúvókatartót eltekerve fixálhatjuk a fúvóka öntözési irányát. Bármely belső menetes fúvókával telepíthető. Védőkupak eltávolítása után betekerjük a fúvókát.

A fúvókán lévő bordázott lehetővé teszi a szerszám nélküli állítását. A fúvóka tetején lévő állító csavarral a szórás sugara csökkenthető 25%-kal, ilyenkor még nem változik a szóráskép. Bal oldal fix.

 

MŰSZAKI TULAJDONSÁGOK
Gyártó Hunter, Irritec
Típus MP rotator szett KPE d25mm csőhöz
Szórófej adatok
Kiemelkedés 10cm
Bemeneti csatlakozás BM ½”
Visszacsapó szelep nincs, de utólag is szerelhető
Nyomásszabályzós nem
Spray fúvóka adatok
Öntözési sugár 1,5 x 4,6m
Megfúrós idom adatok
Cső átmérő 25 mm
Csatlakozás BM 1/2"
LPE cső adatok
Külső átmérő 20 mm
Maximális nyomás 3,2 bar

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Segítségre van szüksége? Van egy kérdése amire nem talált még választ?
Hívd fel ügyfélszolgálatunkat és segítünk!
+3630/974-5454

 

Több mint 10 éves szakmai tapasztalat!
Több éves telepítői tapasztalatainkat ingyen átadjuk Neked!
Célunk, hogy Neked is legyen saját öntözőrendszered!